"Heropening" huisartsenpraktijk in corona-tijden: vanaf  4 mei 2020

Uiteraard zijn we nooit gesloten geweest, dus "heropening'' is niet de juiste term. Maar tot nu toe moesten we een strenge selectie maken tussen dringende en niet-dringende zorg. We merken ook dat veel patiënten nodeloos hun zorg uitstellen, uit angst, of om ons niet te storen.  We hopen duidelijk te kunnen maken dat onze huisartsenpraktijk een veilige omgeving is , en dat we beschikbaar en bereikbaar zijn voor jullie.


Enkele belangrijke punten hieronder, die jullie moeten doorlezen alvorens langs te komen:

Verduidelijking:

Mogelijke corona-infectie = hoest, koorts, keelpijn, verkoudheid, braken, diarree,..Maar ook uit een gezin komen waar één van de leden ziekteklachten vertoont, of recent(minder dan 2weken) contact met een patiënt met een corona-infectie.


1. Wij werken met strikt gescheiden patiëntenstromen, dit wil zeggen dat mensen met een mogelijke corona-infectie niet in dezelfde ruimtes komen als de andere patiënten.  De patiënten met een " mogelijke corona infectie" zullen we in het ''coronakabinet'' onderzoeken, hiervoor zal tijdelijk de wachtzaal dienst doen.

Zowel de ruimtes voor de gewone patiënten als voor de mogelijke corona's worden na elke patient grondig ontsmet.

De dokter draagt natuurlijk ook de nodige beschermmiddelen( masker, beschermschort, zonodig faceshield)

2. Kom alleen binnen. Eén ouder met kind.

3. Kom altijd met een mondmasker of één of andere mondbedekking ( bv wollen sjaal, buff, opgerolde keukenhanddoek..).

4. De wachtzaal blijft voorlopig gesloten .  Wacht op de parking, in de auto of gewoon buiten, wij komen U daar halen. Bel even op de deurbel ( zodat we weten dat je er bent).

5. Betaal liefst met bancontact( contactloos tot  50 euro).
Om alles goed te kunnen blijven coördineren, blijft de online agenda voorlopig nog  gedeeltelijk gesloten. Indien U niet onmiddellijk een afspraak vindt:
Gelieve te bellen voor een afspraak op 016/490717 of stuur een mailtje  met je vraag en telefoonnummer naar eb.tenelet@syestup.nna.rd .  We proberen  U dan in de loop van de dag zelf terug  te contacteren.

Graag aanvragen huisbezoeken  voor  11 uur ' s morgens.

Ook voor COVID testen bij symptomen( zie corona op de website) / contact met bevestigd geval/reizen...(cfr richlijnen sciensano.be)

graag even bellen ! GELIEVE aub NIET TE TWIJFELEN: bel ons van zodra je dit anders ook zou doen, of online afspraak zou maken.

Stel je zorg niet uit.


Hou het veilig en zorg voor elkaar !


OPGELET : heden werken op Tervuursesteenweg tussen Dexia bank Bertem en Kruispunt Tabor Heverlee:

De rijrichting Tervuren naar Leuven blijft open, indien U vanuit de richting Leuven komt:  TIP: tik Komkommerstraat in uw GPS en kom langs achterom naar de praktijk.


 Goed om weten : Dr. Jessica gaat in bevallingsverlof van  1/5/2020 tem 02/08/2020.  We duimen voor haar !

OOk goed nieuws: op 18/5/2020 is Dr Jessica bevallen van een flink dochtertje Emma. Moeder en kind stellen het goed .

Voor extra informatie over het coronavirus KLIK op het tabblad  "Nieuws corona"


Alvast bedankt voor jullie begrip.