Ellest

Evelien Winnen 

psychotherapie &  rouw, verlies en levenseinde

“There’s a crack, a crack in everything. That’s how the light gets in” - Leonard Cohen


Over jou

Ben je op zoek naar psychotherapeutische ondersteuning? Ben je 16 jaar of ouder?

Dan ben je zeer welkom met psychosomatische klachten en problematieken zoals angst, stress, slaapproblemen, depressie en burn-out.

Relatieproblemen, hechtingsproblematieken, zorgen rond seksualiteit, opvoeding, adoptie en pleegzorg mogen aan bod komen.

Zit je met existentiële vragen of zoek je naar zingeving? Worstel je met onverwerkte trauma’s?

Ik begeleid je als je geconfronteerd wordt met rouw of verlies. Je kan bij mij terecht met vragen over euthanasie, levenseinde en afscheid nemen. Indien je dat wenst, worden je gezin en naasten eveneens betrokken in het proces. Dit kan in de praktijkruimte, in het ziekenhuis of bij je thuis.

Staat hierboven niet meteen vermeld wat jouw klacht of probleem is, aarzel dan niet me te contacteren. We bespreken samen of ik je verder kan helpen, of je kan doorverwijzen naar een collega.


Over mij

Ik ben Evelien (°1983).

Van vooropleiding ben ik orthopedagoog en leerkracht. Ik werkte als opvoeder en leerkracht in de gesloten jeugdinstelling De Grubbe en later als maatschappelijk werker bij Staf.

Enkele jaren geleden kreeg mijn zoontje kreeg de diagnose van een zeldzame ziekte. Met veel liefde begeleidde ik hem doorheen het zware traject van behandelingen in het ziekenhuis. En nadien thuis, toen bleek dat genezing niet mogelijk was. Ik ben mama van een dochter ‘hier’, en een zoon ‘daar'.

Rauwe rouw leidde langzaam ook tot inspiratie. Ik volgende een opleiding palliatieve zorg bij Panal en begon gezinnen te ondersteunen die voor een afscheid stonden. Alsook de mensen die zelf afscheid moesten nemen van hun dierbaren en deze wereld.
Ik verdiepte me verder door een postgraduaat over rouw en verlies te volgen aan de Artevelde Hogeschool in Gent.

Ik hoorde de roep van het therapeutisch werk. En ook dat vroeg verdieping. Ik startte een vierjarige opleiding integratieve psychotherapie, interactieve vormgeving aan de Educatieve Academie in Anwerpen. Ik startte als therapeut bij Touw, Antwerpen. Daarnaast werk ik als moreel consulent in de gevangenissen van Leuven Hulp en Leuven Centraal.

Al mijn persoonlijke en professionele ervaringen breng ik graag mee binnen in de sessies. Evenals alle methodieken vanuit verschillende waardevolle therapeutische denkkaders die ik meekreeg uit de integratieve therapieopleiding zoals systemisch en contextueel werken.
Dat maakt dat jouw proces maatwerk is.
Je moet het zelf doen, maar niet alleen. Jijzelf bent expert over je eigen leven, en ik wandel graag naast je om te ontdekken wat jouw krachten zijn. Ik reik je tools aan om aan te pakken wat voor jou moeilijk loopt.
Samen kunnen we op avontuur gaan om te werken rond thema’s die jou verhinderen je leven ten volle te leven.
Naast gesprekstherapie, kunnen we aan de slag met stoelwerk, voice dialogue, lichaamswerk, focussen, creatieve methodieken en dergelijke. Waar jij je het best bij voelt!


Praktisch

Een sessie duurt een uur, kost €70 en wordt betaald op het einde van elke sessie, cash of via de bankapp. Ben je aangesloten bij Helan of Solidaris? Dan krijg je een deeltje terugbetaald door je ziekenfonds.

Afspraken kunnen gemaakt worden na doorverwijzing van de arts, of via 

  • eb.kooltuo@tselle
  • 0469/222085

Lukt het niet je afspraak na te komen? Verwittig dan minstens 48 uur op voorhand, zodat ik je plaatsje alsnog kan invullen. Indien je laattijdig annuleert, ben ik genoodzaakt om je €35 aan te rekenen.

Tijdens de eerste afspraak hebben we het best even over je verwachtingen van de therapie. We kunnen mekaar leren kennen en aanvoelen of “de klik” er is. Het verder verloop van de therapie zullen we samen ontdekken en bespreken. Soms heb je aan één of enkele gesprekken voldoende om zelf verder te kunnen. Soms duurt je proces langer. Je kan op elk moment in alle openheid en veiligheid aangeven wanneer je de therapie wenst af te ronden of een pauze wilt nemen. Je bent nadien steeds opnieuw welkom om de draad weer op te pikken.